Handdoeken laten borduren of bedrukken?

Zoek je een leuk, betaalbaar en lekker sportief promotioneel product dat kan dienen als give away of relatiegeschenk, denk dan eens aan handdoeken voorzien van je eigen logo. Vele bedrijven maar ook een groot aantal verenigingen en sportclubs kozen er om die reden voor om handdoeken te laten borduren. Handdoeken laten borduren is, anders dan zeg maar zo’n 10 jaar geleden, verrassend betaalbaar. Bovendien, ongeveer elke ontvanger van een dergelijk product waardeert dit echt. Die lagere stuksprijs geldt tegenwoordig ook bij bestelling van een beperkt aantal. Er is een alternatief voor handdoeken laten borduren: laten zeefdrukken. Wat is de beste keuze?

Handdoeken laten borduren met eigen logo

De meesten vinden handdoeken laten borduren met een eigen logo het mooist omdat een mooie borduring een chique uitstraling heeft. Handdoeken laten borduren is in bijna alle gevallen echter duurder vergeleken met bedrukking. Hoe dat komt? Hoofdzakelijk door de borduurkaart die nodig is bij handdoeken laten borduren.

Geen hoge oplage vereist bij handdoeken laten borduren

Handdoeken laten borduren in een kleine oplage (minder dan 100 stuks), was nog niet zo heel lang geleden zeg maar gerust onbetaalbaar. Dat is inmiddels niet meer het geval, wil je handdoeken laten borduren in een oplage van bijvoorbeeld slechts 25 stuks dan is dat mogelijk en betaalbaar.

Handdoeken laten borduren versus bedrukken

Zoals gezegd kun je handdoeken laten borduren en laten bedrukken. Wat is aan te raden? Eigenlijk is daar geen eenduidig antwoord op te geven. Vind je bijvoorbeeld dat je logo/bedrijfnaam prima tot zijn recht komt in 1 kleur en op een relatief klein formaat, dan is handdoeken laten borduren veelal de beste keuze. Ook al vanwege de chique uitstraling van een mooi en subtiel borduursel. Heb je echter een mooie en lekker kleurige ‘visual’ of reclameboodschap die eigenlijk alleen goed tot zijn recht komt op een tamelijk groot formaat dan is het aan te raden om, i.p.v. handdoeken laten borduren, te kiezen voor het in full colour en op in zijde ‘all-over’ bedrukken van de handdoek. Ook dan hoef je geen enorm aantal tegelijk te bestellen om te profiteren van een lage prijs per stuk.

Kwaliteit kiezen bij handdoek laten borduren of bedrukken

Of nu kiest voor handdoeken laten borduren of bedrukken, het is belangrijk om geen ‘vodje’ van een handdoek te kiezen maar een handdoek van een goede kwaliteit. Want alleen dan is handdoeken laten borduren of bedrukken een prima keuze omdat het reclameproduct dan duurzaam is en jarenlang bijdraagt aan naamsbekendheid en/of relatie-onderhoud.