Handdoeken met eigen logo onbetaalbaar?

Veel bedrijven maar ook (sport)verenigingen die een leuke give away willen, kiezen voor handdoeken met eigen logo. Een prima keuze want handdoeken met eigen logo zijn betaalbaar, sportief en worden door de ontvanger altijd gewaardeerd. Bovendien komen handdoeken met eigen logo bij elk gebruik, zoals tijdens het sporten, telkens opnieuw onder de aandacht. Kortom, handdoeken met eigen logo zijn een prima keuze maar is deze give away ook prijstechnisch gezien aantrekkelijk?

Handdoeken met eigen logo laten borduren

Wilt u een handdoek met een eigen logo, dan zijn er drie druktechnieken. Handdoeken met een eigen logo laten borduren wordt door velen het mooist gevonden. Op zich begrijpelijk want het laten borduren van een handdoek heeft inderdaad een chique uitstraling. Maar handdoeken met een eigen logo laten borduren is veelal duurder dan deze laten bedrukken, o.a. omdat er eerst een borduurkaart gemaakt moet worden. Voorheen gold bij het laten borduren van een eigen logo op handdoeken een minimum-oplage van enkele honderden stuks, tegenwoordig is het ook betaalbaar bij een oplage vanaf slechts 25 stuks.

Handdoeken met eigen logo laten zeefdrukken

Een prijstechnisch gezien prima alternatief voor het borduren van handdoeken is het laten zeefdrukken van handdoeken met een eigen logo. Hierbij geldt echter wel een beperking: we kunnen de handdoeken met eigen logo in slechts 1 kleur zeefdrukken en alleen de gladde band van de handdoek kan gezeefdrukt worden. Badstof heeft flexibele lusjes en die zijn geen vaste ondergrond voor de zeefdruk waardoor die in het gebruik gaat breken. Daarom is het laten bedrukken van die zijde af te raden omdat de kwaliteit dan niet optimaal en/of duurzaam is.

Handdoeken met eigen logo full colour laten bedrukken

We hebben een speciale handdoek ontwikkeld die op een verrassend betaalbare wijze in full colour te bedrukken is op 1 volledige zijde. Handdoeken met eigen logo zijn hierdoor – ook bij slechts 50 stuks – uiterst aantrekkelijk in prijs. Deze handdoeken zijn aan 1 zijde geschoren en hebben geen lusjes meer (velours-idee). De andere zijde van deze handdoeken hebben nog steeds de normale flexibele lusjes en kunnen hierdoor niet bedrukt worden.